VENNESLA: — Veldig gøy å vinne. Min plan er å bli fotograf, sier Aleksander Ramsland som kombinerte interessen for foto og spill og skapte et bilde han kaller Swat.

Kaja Honnemyr og Bente Berntsen vant også i fotoklassen, i kamp med over 90 andre innsendte bilder. Foto er den desidert tøffeste konkurransen å nå opp i.

Stil

Det er stil når medieelevene ved Vennesla videregående skole inviterer til galla og fest i Kulturhuset. "Sinnssykt bra", heter showet og de ordene gjorde Thorkild Odd Haus til sine da han hilste den fullsatte salen:

— Dette var sinnsykt bra, ungdom! Kulturhuset har vunnet priser, men i dag skapte dere et innhold som langt overgår huset. Fantastisk, sa rektor og fikk trampeklapp.

Det er elevene selv som arrangerer Sinnssykt bra. I år var Hollywood-look tema for showet, og det ble som under Oscar, en stor gjeng som hyllet hverandre.

HOLLYWOOD: Medieelevene ordner og arrangerer "Sinnssykt Bra" selv. I år var det Oscar og Hollywood-taker over festen, med rød løper, spotlight, velkomstdrink og kanapeer. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

Mestrer det nyeVennesla videregående skole har 90 elever på medie— og kommunikasjon og var faktisk en av landets første skoler som fikk dette tilbudet. Det fokuserte rektor på:

- Den gang var vi opptatt av å få til noe nytt. Venneslas industri slet og vi snakket om Vennesla på nye veier. Fra industrisamfunn til mediesamfunn. Elevene viste i dag at ungdommen tar omstillingen med glans. De er langt framme, og klar for det nye samfunnet, sa han.

Vinnerne

Det ble konkurrert i seks forskjellige klasser, i tillegg til foto:

  • Beste film: "Klovnen". Regissør Mari Godtfredsen, hovedrolle Anders Hodnemyr og mange andre i 2MK.

  • Beste lydproduksjon: Janny Elise Landsverk og Martine Svendsen Hagen

  • Grafisk design: Guro Kristine Jeppestøl for interiør i skolens kantine.

  • Journalistikk: Silje Rølland og Arlena Welo for en reportasje om parkeringsproblemene ved Vennesla videregående.

  • Webdesign: Markus Gjengaar

  • Åpen klasse: Linda Kåsene og Sverre Landås for en reportasje om økende rusbruk blant unge.