KRISTIANSAND: Det var 26. mai i fjor at den da 15 år gamle jenta gikk inn på Esso-stasjonen på Oddemarka i Kristiansand sammen med en annen gutt. I fellesskap truet de ekspeditøren i butikken med en pistollignende gjenstand. Ranet skjedde like før klokka 05 natt til lørdag.

Pizza og sigaretter

Ifølge tiltalen var utbyttet av ranet magert. De to kom seg av gårde med en frossenpizza og to pakker sigaretter.

Fædrelandsvennen omtalte ranet få timer etter at det skjedde. Politiet uttalte da at det var gutten som sto for selve ransgjerningen og at det var han som holdt pistolen. I tiltalebeslutningen er hun imidlertid tiltalt for ranshandlingen.

Væpnet politi rykket ut til Esso-stasjonen etter at meldingen om ranet tikket inn. Bensinstasjonen ble sperret av etter ranet og krimteknikere fra Agder politidistrikt undersøkte åstedet. Senere på dagen opplyste politiet at de visste hvem som gjennomførte ranet.

Ranerne ble fanget opp av overvåkningskameraer på bensinstasjonen. Politiet sikret seg opptakene.

Nektet for ranet

Gutten ble pågrepet lørdag ved 20-tiden på barnevernsinstitusjonen han bor på. Jenta ble pågrepet klokken 01.30 natt til søndag.

Politiet opplyste til Fædrelandsvennen like etter ranet at 15-åringen ikke erkjente straffskyld for ranet.

Den 17 år gamle gutten erkjente imidlertid å ha truet ekspeditøren med en våpenlignende gjenstand og for å ha bemektiget seg varer i butikken. 17-åringen er tidligere domfelt for flere kriminelle forhold.

Flere innbrudd

Jenta, som er bosatt på et ungdomshjem i Agder, må også svare for en rekke andre forhold når hun møter i Kristiansand tingrett.

Hun er også tiltalt for å ha brutt seg inn hos Pizzabakeren i Lillesand i mai 2012 og stjålet en mobiltelefon fra stedet. I oktober i fjor brøt hun seg inn i et servicebygg i Kristiansand Dyrepark og stjal en safe, kioskvarer, en datamaskin, en pussemaskin og et fotoapparat.Hun skal også ha stjålet et Visa-kort og tappet eierens kontor for over 7000 kroner i sammen med en annen jente. Hun skal også ha sittet på i og ført en stjålet bil fra en adresse i Lillesand. I forbindelse med ranet på Esso-stasjonen ble det også dokumentert at jenta hadde brukt narkotiske piller.

Store pengekrav

Jenta må forberede seg på å erstatte skader og tap hun har påført bedriftene. Dyreparken har innlevert et krav på 50.000 kroner mens Gjensidige forsikring krever 36.800 kroner.

Det er også tatt forbehold om at det vil bli nedlagt krav om oppreisningserstatning til den Esso-ansatte samt eieren av Visa-kortet.