Sykehuset opprettholder de innskjerpede hygienerutinene som er utarbeidet i samarbeid med Folkehelsa og Mattilsynet. Nå konsentrerer sykehuset seg om å kartlegge og analysere de data som er samlet inn hos dem som er smittet.

Det er altså bekreftet 11 nye tilfeller med salmonellasmitte. Fire er pasienter og sju er ansatte, hvorav tre ved hovedkjøkkenet. Totalt er nå 30 personer påvist smittet.

Sykehuset jobber fremdeles med den hypotesen at smittekilden er å finne i sykehusets hovedkjøkken og spesifikt produksjon av ikke-varmebehandlet mat og drikke, som smørbrød og påleggsanretninger.

Denne mistanken er styrket i og med så mange ansatte er smittet, da kjøkkenet leverer mat til personalkantinen og interne personalkurs og arrangement.

Med hensyn til de tre ansatte ved hvedkjøkkenet som er smittet, vet ikke sykehuset om noen av disse er opphavet til smitten eller om de i likhet med øvrige i personalgruppen er blitt smittet på sykehuset. De tre kjøkkenansatte er permittert og får nødvendig oppfølging.

Følgende tiltak er bestemt iverksatt/videreført i dag 29/10-04 i møte med mattilsynet og sykehushygienisk enhet:

Alle ansatte ved Hovedkjøkket/personalkantina leverer nye prøver innen 1/11-04. All kald mat som serveres pasienter og andre i sykehuset, leveres inntil videre fra SSHF Arendal.

Varmmat produseres fra hovedkjøkkenet i Kristiansand, under meget skjerpede hygieniske rutiner.

Sykehushygieniskenhet og Mattilsynet følger opp med en utvidet kartlegging med oppfølgings spørsmål til dem som har fått påvist smitte. Dette

Tiltakene er i tråd med anbefalinger fra Mattilsynet og Folkehelsa. Mattilsynet vil ikke på det nåværende tidspunkt kreve flere tiltak fra sykehusets side.

Sykehusets ledelse vurderer situasjonen fortløpende.