MANDAL: – Vi mener det ikke er fare for bevisforspillelse etter at han har sittet i fire uker. Derfor blir han løslatt fra varetekt i morgen, sier politistasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon. Han ser heller ikke at faren for gjentakelse er stor nok til at politiet vil be om forlenget varetekt.

– Saken nærmer seg ferdig etterforsket, og vi mener at det er grunn til å opprettholde siktelsen mot mandalitten, sier Gabrielsen. Politiet venter derimot på en tilbakemelding fra Kripos. Funnet av en finlandshette og en kniv hjemme hos 30-åringen mener politiet kan knyttes opp til ranet av banken. Mannen er siktet for å brukt kniv da han ranet til seg 95.000 kroner fra banklokalet i Mandal sentrum 15.oktober.

Ingen bevis

– Min klient fastholder at han er uskyldig, og politiet har ingen tekniske bevis som kan knytte ham opp til ranet, sier mannens advokat, Olav Sylte. Ifølge advokaten forstår mannen at politiet knytter ham til ranet.

– De legger sammen en kjede av opplysninger, slik som vitneforklaringer og andre opplysninger i saken, men det er ikke det samme som at politiet har beviser i saken. Senest fredag satt 30-åringen i et åtte timer langt sammenhengende avhør, sier Sylte. Han tror neppe at en eventuell tiltale vil være klar før ut på nyåret en gang.

30-åringen ble pågrepet og varetektsfengslet for fire uker 20. oktober. Da ble han pågrepet i en bolig på Østre Skogsfjord, samme sted som han hevder å ha vært da ranet skjedde.