STAVANGER: Den siktede 21-åringen var den ene av fire personer som ble pågrepet etter at det ble løsnet skudd mot to politimenn inne i en leilighet i Sirdal natt til torsdag. De tre øvrige som var involvert i saken, var fredag ettermiddag løslatt av politiet, men 21-åringen skal ifølge politiet ha vært den som rettet våpenet mot de ubevæpnede tjenestemennene. Fredag ettermiddag ble han framstilt for fengsling i Stavanger tingrett som bestemte at 21-åringen må tilbringe de neste fire ukene bak lås og slå.

– Politiet ba om åtte ukers varetekt, men min klient godtok å sitte fire uker i fengsel, sier forsvarer, advokat Stian Bråstein, til NTB.

De fire som ble pågrepet, tre menn og en kvinne i alderen mellom 20 og 30 år, er alle kjenninger av politiet og kan knyttes til narkotikamiljøet i Sirdal i Vest-Agder.

– Politiets etterforskning vil gå videre i tiden den siktede mannen sitter i varetekt. Blant annet vil en del kriminaltekniske prøver bli foretatt og flere personer skal avhøres, sier politiadvokat Geir Torvestad til NTB.