Kristiansand: — For mye av dette er egentlig mine ideer. Jeg har gitt ordføreren litt input og snakket ganske mye om dette med ham, sier Lund.

— Egsjordene er selvsagt kontroversielt, men at vi trenger å planlegge en stor, tett og massiv utbygging av leiligheter i sentrumsnære områder, er det ingen tvil om. Selv er jeg ganske opptatt av å flytte trelasthandelen på Kjøita til Bjørndalssletta. Da kan vi bygge tett ved elva, sier Lund.

Han mener Kristiansand trenger et høyt antall leiligheter i bynære områder som alternativ til Randesund-byen.

— Dette er veldig bærekraftige og miljøvennlige tanker. Tett utbygging reduserer transportbehov blant annet. Men vi snakker jo om planer som først kan realiseres om kanskje ti år, sier Lund.

Hans Petter Horve i Miljøpartiet De Grønne mener tett bybebyggelse er feilslått.

— Bygg heller 500 til 1000 leiligheter spredt utover bydeler som Tveit og Justvik og så videre. Mange bydeler trenger revitalisering. Da kan vi skape gode bomiljøer og mange små og gode lokalsamfunn, sier Horve

Demokratenes Vidar Kleppe har denne kommentaren:

— Gode ideer fra ordføreren. Men det begynner å bli mange av dem. Vi venter i spenning på at han snart skal begynne å ta ned noen av alle ballene han har kastet i været.