KRISTIANSAND: Mannen erkjenner straffskyld, og julaften samtykket han til fire uker i varetekt, siktet for legemsbeskadigelse med særdeles farlig redskap.

– Han hevder selv at han ikke husker alt veldig godt, men det var formentlig for å skremme henne, opplyser politioverbetjent Geir Hansen, leder for allmennavsnittet ved Kristiansand politistasjon.

– Hvorfor?

– Det er mer uklart, svarer Hansen.

Pistolskuddet ble løsnet lille julaften ved 15-tiden, inne i parets leilighet i Rådhusgata. Ingen andre enn ekteparet var tilstede.

Forholdet skal ha vært turbulent en periode, og ifølge TV2 har mannen tidligere truet kvinnen på livet. Han ble også fengslet på grunnlag av gjentakelsesfare.

I forkant skal det ha vært en uoverensstemmelse mellom de to, opplyser politiet. 65-åringen var beruset, men ikke overstadig, ifølge forsvareren.

– Han har ikke sagt noe om motiv. Han husker svært lite av det som har skjedd, opplyser advokat Sveinung S. Johnsen til Fædrelandsvennen.

Den 41 år gamle kvinnen, opprinnelig fra Angola, ble operert senere på kvelden, uten at skadene var alvorlige. Samme kveld ble mannen hun har vært gift med siden 2000 avhørt på politistasjonen, der han erkjente de faktiske forholdene.

Kvinnen ringte til venninner etter episoden, før en nabo fikk ringt politiet. Disse ble tatt inn til politistasjonen for avhør.

En halvtime senere ble 65-åringen hentet ut i bare slåbroken av væpnet politi, påført håndjern. Ifølge politiet skal den tidligere yrkesoffiseren ha bæretillatelse for pistolen.

vegard.damsgaard@fedrelandsvennen.no