En fersk undersøkelse fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Sentio AS viser at rundt hver tredje nordmann kunne tenke seg å bruke noe av tiden på hytta til å jobbe.

– Undersøkelsen viser at den tradisjonelle folkehytta er i ferd med å bli en fritidsbolig. Det betyr at vi tilbringer mer tid der, og at vi utvider bruken til også å inkludere jobboppgaver, sier formann Øivind A. Tandberg i Eiendomsmeglerforbundet.

Flest menn

Andelen som ønsker å jobbe fra hytta, er større blant menn enn blant kvinner. Ønsket avtar med alderen og øker med stigende utdanning.

Enkelt sagt er det unge menn med høy utdannelse som er ivrigst på å jobbe fra hytta.

Flertallet av den norske befolkning — 63 prosent – ønsker en moderat standard på hytta. Dette inkluderer gjerne innlagt vann og strøm.

En av fem nordmenn ønsker samme standard på hytta som hjemme. Med bærbar PC og god internettforbindelse er det ikke lenger noe i veien for å kombinere jobb og fritid.

Unge krever høy standard

– Det er personer under 30 år som i størst grad ønsker høy standard, mens de over 50 år i større grad mener det er tilstrekkelig med relativt lav hyttestandard, sier Tandberg.

12 prosent mener det holder med lav standard på hytta. Denne andelen øker med stigende alder.

Rundt hver femte nordmann går med en hyttedrøm i magen. Denne andelen har vært forholdsvis stabil de siste årene. Sjøhytter er mest populære.

Andelen som ønsker fritidsbolig, avtar med økende alder. Hele 33 prosent av dem mellom 30-39 år, planlegger å skaffe seg hytte. (©NTB)