Budapest (NTB-Reuters-AFP): Hundeekskrementer i hopetall forurenser i dag fortauer og parker i storbyen ved Donau. Fagfolk har regnet ut at byens 400.000 hunder hvert år legger igjen 14.600 tonn møkk etter seg, skrev Budapest-avisen Nepszabadsag onsdag.

Dette er mer enn Eiffeltårnet i Paris og det gigantiske pariserhjulet London Eye i den britiske hovedstaden veier til sammen. Millionbeløpet de folkevalgte nå har bevilget, skal brukes på holdningsskapende reklamesnutter i fjernsyn samt på renhold av gater og plasser.

Mens Budapest altså huser 400.000 hunder, er tallet i nabolandet Østerrikes hovedstad Wien bare 60.000 og i den tyske finansmetropolen Frankfurt am Main 12.000. I Paris går myndighetene hardt til verks mot hundeeiere som ikke plukker opp etter bikkja.

Å la møkka ligge i den franske hovedstaden kan medføre en bot på 450 euro eller vel 3.500 kroner. Hundemøkk er ikke bare uestetisk og til plage for folk flest, men kan også være helsefarlig, fastslår tjenestemennene i Budapest. (©NTB)