Det kunne blitt dramatisk for den 33-årige Lars Christian Sundtoft fra Lillesand, men i det han selv betegner som pur flaks, slapp han ut av orkanområdet i siste liten.

Rundt klokken 14:00 lokaltid i går, reiste Sundtoft — sønn av politikeren Kristian Sundtoft - fra flyplassen på Yucatan-halvøya i Mexico.

I følge ham selv lettet flyet bare få minutter før hele flyplassen ble stengt ned, i påvente av orkanen som traff området i dag.

— Vi fulgte hele tiden med på bevegelsene der nede, for å finne ut om vi i det hele tatt kunne ta oss ut av landet, sier Sundtoft til Fædrelandsvennens nettavis, som snakket med ham på telefonen på vei hjem fra Gardermoen.

- Ikke uhygge

Men Sundtoft fikk ikke oppleve orkanen på kroppen i så stor grad som de andre turistene. En annen lillesander, Kjetil Elsebutangen, er fremdeles fanget midt i orkanområdet på Yucatan-halvøya.

Les også: Lillesander fanget i orkanen

— Det var full fart med evakuering i området, men vi opplevde ingenting spesielt sånn værmessig. Det var ingen uhygge, forteller han.

Sundtoft var på ferie i Mexico sammen med fem andre venner, da meldingen om orkanen kom. Hele følget bodde på et hotell på Yucatan-halvøya, som akkurat nå opplever uværet for fullt. Orkanen er i ferd med å feie over området.

Nå roser han myndighetenes håndtering av situasjonen.

- Ren flaks

— De hadde tydeligvis full kontroll over evakueringen, med planer og alt. Heldigvis slapp vi unna før vi ble en del av dette, sier han.

For Sundtoft trengte ikke å evakuere. Det var hele tiden planen å reise hjem fra ferien i går, og han priser seg nå lykkelig over at han satt på flyet som fikk lette rett før flyplassen måtte stenges.

— Det er ganske enkelt ren flaks, mener han.