Dagens makspris for en barnehageplass ligger på 2750 kroner, men kan bli redusert til 1750 kroner på sikt, hvis bystyret i Kristiansand får det som de vil. Saksbehandler i barnehageetaten, Mariann Stephansen, advarer likevel om at dette er en tidkrevende prosess.

— Vi vet dessverre ingenting om hvor lang tid Stortinget vil bruke på å behandle søknaden, men vi håper på en mulighet til å kunne redusere prisene, siden vi har full barnehagedekning her i byen, sier Stephansen.

Likevel er prosessen godt i gang, og i tillegg til en eventuell redusert makspris, er det også innført søskenmoderasjon i alle barnehagene i byen, og inntektsredusert betaling.

Pedagogisk leder ved Fergefjellet Barnehage i sentrum, Kristin Håland, er en av dem som kan friste med ledige plasser til høsten. Hun tror lavere priser og riktig profilering fra barnehagenes side vil få flere foreldre til å benytte seg av de ledige plassene.

— Vi har bare noen få ledige plasser, og får dem nok fylt opp, men jeg tror mange foreldre synes barnehage er for dyrt og derfor kvier seg for å benytte seg av de ledige plassene som finnes, sier hun.

Håland håper Stortinget vil vedta en reduksjon av maksprisen, men føyer til at riktig profilering fra barnehagenes side også kan gjøre dem mer attraktive, og at det er noe alle barnehagene i byen bør tenke på, både offentlige og private.