Mandal: Mandalitten i slutten av 20-årene hadde ikke penger til å betale drosjeturen helt hjem fra fest i november i fjor, men gjorde opp for seg i Kvinesdal og begynte å gå langs E 39 mot Mandal. Da drosjesjåføren mente det ville være farlig, ble sjåføren slått en rekke ganger med knyttet hånd. Mandalitten tok også kvelertak på sjåføren som fikk et ribbeinsbrudd.

Da mandalitten forlot drosjesjåføren med armbåndsuret hans, ble han overmannet av andre som kom til stedet, bundet og lagt i bakken inntil politiet kom en halv time senere.

Mandalitten er nå dømt til fengsel i 14 måneder for vold, trusler, innbrudd og narkotikabruk av Kristiansand tingrett. Han er også dømt til å betale erstatning på 23.500 kroner.

På Skjebstad brøt mannen seg inn i en bolig ved å knuse glasset i inngangsdøra sammen med kamerater og slo en mann som bodde der med balltre for å gjøre opp en uoverensstemmelse. Under et besøk på sosialkontoret i Mandal truet han saksbehandlere med å ta dem på utsiden, kastet en vannbeholder i veggen, sparket i vegg og dør og gjorde skader for 3500 kroner. Det er han dømt til å betale i tillegg til 11.000 kroner for skader på boligen på Skjebstad og 9000 kroner til drosjesjåføren.

På en butikk i Øvrebyen kastet han en ølboks i veggen etter å ha vært konfrontert med tyveri av matvarer. Sammen med kjæresten ble han tatt med narkotika både hjemme og fra tur til Danmark og stjal tre bæreposer med varer fra tilbudsenteret, men han er også dømt får å gått løs på kjæresten. Han ble dessuten dømt for heleri av sykkel og tyveri av mobiltelefon samt hatt hagle uten tillatelse.

Mannens tilståelse av flere av forholdene han var tiltalt for, har gitt strafferabatt på flere måneder. Straffen er vurdert i sammenheng med en betinget dom fra 2003. Mandalitten er domfelt seks ganger tidligere.

Den ene meddommeren mente det ikke var ført bevist for at mannen hadde slått med balltre på Skjebstad og betegnet truslene på sosialkontoret som generelle. Fagdommeren mente at han hadde tilstrekkelig med narkotika til videresalg, men det avviste meddommerne.