OSLO: Forbindelsen kommer og går, og frustrerte privatkunder og bedrifter lurer på når telefonene skal bli brukbare igjen. Ifølge NetCom selv er det folk i byer og tettsteder som har størst problemer, og de tekniske problemene får store konsekvenser for bedrifter som Peppes Pizza og Aftenposten, som har sagt farvel til fasttelefonen for alltid.

Kompensasjon?

– Det er innlysende at Aftenposten har problemer siden vi er totalkunder. I formiddag faller koblingen til NetCom inn og ut, og det skaper naturlig nok vanskeligheter, sier driftsdirektør for IT Morten Hjallan i Aftenposten.

– For oss er det slik at hvis NetCom-nettet er nede, er vi omtrent nede også, sier Hjallan til VG Nett.

Ifølge TV 2 Nettavisen har Telenors største konkurrent så langt ikke tatt stilling til om det vil bli aktuelt å gi kunder en kompensasjon for problemene gjennom nedsatt fastavgift.

Ledelsen i Peppes Pizza kommer til å be om et møte med NetCom så fort det lar seg gjøre.

– Først må vi finne gode backupløsninger. Deretter vil vi gå i dialog med NetCom. Senere vil vi eventuelt se om det er rom for erstatning, men akkurat det er litt i det blå ennå. Vi har ikke peiling på hvor mye vi har tapt ennå, sier IT-sjef Henry Karlsen i Peppes Pizza til Aftenpostens nettutgave.

Problemdøgn

Problemene med mobilnettet startet søndag ettermiddag. Mandag morgen så det ut til å fungere, men så oppsto de samme problemene igjen. Feilen skyldes at nettet har problemer med å sette opp samtalene mot nummerdatabasen. Fortsatt er det umulig å si når problemene kan løse seg igjen.

– NetCom beklager på det sterkeste de problemer dette medfører for våre kunder, og kan forsikre at vi gjør alt vi kan for å rette feilen så snart som mulig. Det er imidlertid vanskelig å fastsette et eksakt tidspunkt for når nettet igjen fungerer som normalt, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Også andre mobilselskaper som bruker NetComs nett, rammes av problemene. Det gjelder blant annet en del av kundene til Chess, ifølge VG Nett. (©NTB)

Media type: image

Source: sp801750

Caption: Netcom-kunder, særlig i tettstedene, har det siste døgnet hatt store kontaktproblemer. Foto Heiko Junge/SCANPIX