BIRKENES: — Vi har bestemt oss for å la andre overta den videre driften. Så nå hører vi gjerne fra interesserte, sier Torhild Foss.- Dette blir den sjette sesongen. Både mor og far er med i driften og er jo pensjonister. Alle er vi blitt et år eldre. Og mannen min er ikke frisk, han har hjerteproblemer, sier hun. Og legger til:- Jobben har blitt litt for stor i forhold til det familien har kapasitet til. Åsines er jo et arbeidskrevende sted. Vi prøver å ha friske varer hele tiden og er to ganger i uka i Lillesand. Sommeren blir litt stressende. Hadde vi vært 20 år yngre og mannen min vært frisk, hadde vi sikkert fortsatt, for vi syns dette er veldig gøy, sier hun.Uansett, Torhild og Herman Foss, Åse Dorow og de andre går i gang med en ny sesong uten at sommeren skal ha noe preg av «opphørssalg». Her blir det variert meny og mye på programmet.Lørdag 25. juni er det midtsommerfeiring, mens torsdag 30. juni er viet unionsoppløsningen. Per Egil Hegge kåserer over temaet «Hurra for Norge og 1905 - men hva sa svenskene?»Tirsdag 26. juli kommer Grimstads ølbrygger Kjetil Jikiun fra Nøgne Ø. Kåseriet har fått navnet «Øl og sjokolade». Torsdag 28. juli skal det svares og synges på Åsines. Det blir en uhøytidelig musikalsk kveld ledet av Ole Henrik Halvorsen.Helga 12.-14. august forvandles Åsines til et lite stykke Provence. Kunstneren Anne Bisgaard Rossi stiller ut og spør «Hva er det med Provence som trekker så mange malere dit?» Ridder av matordenen »Cordon Bleu», Lars Storvestre fra Antibes, serverer festmeny.I samarbeid med Folkeakademiet blir Else Kleveland å møte på Åsines torsdag 18. august. Hun tar opp Henrik Wergelands liv og diktning. Fredag 26. august blir det så en helaften med Ibsen. Hva hadde Hjalmar på den festmenyen som han ga sin datter Hedvig? Fredag 2. september er det så spørrelek for lag på Åsines. Her er det faktisk alt fulltegnet.