KRISTIANSAND: Det sier Ole-Petter Sunde, leder i Handikapforbundet på Agder.

Sitatet faller etter at Strømstad i går sto frem i Fædrelandsvennen og fortalte om hvor gøy det er å kjøre rundt i rullestol.

Starts midtbanespiller er nyoperert for Gillmores groin i begge lyskene og har fått låne en rullestol fordi han har fått beskjed av legene om å gå minst mulig.

– Å få kjøre rullestol oppleves som å få mopedlappen på nytt. Det er knallgøy, sa Fredrik Strømstad.

– Ikke alle kan reise seg igjen

– De som ikke har samme muligheten som Fredrik til å reise seg og gå ut av stolen igjen, opplever nok dette veldig annerledes. Jeg har fått telefoner fra flere av våre medlemmer. Det er mange som er blitt såret av dette, sier Sunde.

43 år gamle Tor Seland er en av dem.

Venndølen ble lam i hele venstresiden av kroppen i en arbeidsulykke i 2001. Siden den gang har han vært lenket til rullestolen.

– Jeg er vanligvis en rolig og avbalansert mann, men når jeg så uttalelsene til Strømstad i avisen, så sperret jeg øynene opp. Dette var veldig sårende. Han opptrer nærmest sjikanerende overfor oss som ikke kan reise oss fra stolen igjen, sier Seland.

— Ikke meningen

Fredrik Strømstad er lei for at han har såret funksjonshemmede.

– Det var overhode ikke meningen å gjøre narr av folk. Det er forferdelig å ende opp i rullestol. Det er absolutt ingen drøm for meg, men nå som jeg hadde bruk for den var det veldig greit å ha den som et hjelpemiddel, sier Fredrik Strømstad til TVSør.

– Jeg tror ikke Strømstad har tenkt seg godt nok om før han gikk ut i avisen. Men selv om jeg er skuffet, håper jeg at han aldri får oppleve hvordan det er å være lenket til rullestolen. Det å bli friskmeldt i løpet av noen få uker eller måneder er en gave å få. Det kan han tenke litt over, sier Seland.