KRISTIANSAND: — Jeg vet ikke helt hva jeg tenker om det, sier Majid Bomand.

Lørdag for en uke siden fikk han og tre andre innvandrerfamilier et trusselbrev i posten med hakekors og beskjed om å flytte, signert «hjertelig hilsen» og bilde av Adolf Hitler.

Denne uken hadde pipa en annen tone.

- Dårlig spøk

I et brev som lå i Bomands postkasse lørdag ber noen om unnskyldning. «Det hele begynte som en dårlig spøk. Vi er ikke rasister på noe som helst vis», skriver de. «Vi beklager det som skjedde og vi beklager det hvis dere har følt dere truet på noe vis, vi vil gjøre det opp igjen med å fortelle dere at dere ikke har noen å frykte,» heter det videre i brevet.

— Først tenkte jeg kanskje at det var noen andre som hadde skrevet det nye brevet. I det første brevet var det mange feil, her var det ingen. Kanskje det var noen barn som skrev det første og en voksen som skrev det andre, undrer Bomand.

Naboen Ejara Jawdat Mohammed fikk også unnskyldningsbrev. Det gjorde også en tredje familie som fikk det første trusselbrevet.

— Vi har vært redd i én uke, har låst døren. Men nå er vi mindre redde, sier han.

— Hvordan har det vært etter at saken var i avisen?

— Det er mange som har sagt at de synes det er trist. Både lærere på skolen og andre. Nå håper jeg det ikke skjer noe mer, sier Bomand.

- Guttestrek

Bomand og Mohammed gikk mandag til politiet med det nye brevet.

— Slik jeg tolker det, er dette en guttestrek der de i ettertid har skjønt litt mer av alvoret i frykten de har skapt, sier Einar Skarpeid, etterforskningsleder ved Randesund politistasjon.

— Kan det være noen andre som har skrevet det nye brevet?

— Jeg kan ikke se det sterke motivet for hvorfor noen skulle prøve å berolige dem. Dette virker som en guttestrek som har gått litt for langt. Men at det er alvor, er det ingen tvil om. Det er ikke bra at en leker med denne frykten, sier Skarpeid.

hilde.moi@fvn.no