KRISTIANSAND: Dramaet utspant seg på Slettheia i Kristiansand. 76-åringen lå og sov sammen med kona, da han hørte lyder i huset. Han gikk ut på kjøkkenet og oppdaget at noen hadde romstert der.

Samtidig hørte han lyder fra garasjen, hvor tyven holdt på å åpne garasjeporten. 76-åringen sprang ut og forsøkte å stanse tyven. Men tyven åpnet førerdøren, som smalt inn i 76-åringen slik at han falt over ende og fikk skader blant annet i ansiktet.

76-åringen klarte imidlertid selv å varsle politiet om udåden, men da de kom til stedet, var tyven forsvunnet med Mazdaen.

Det viste seg at tyven hadde brutt seg inn i huset mens ekteparet lå og sov. Han hadde stjålet alkohol, et digitalkamera og funnet nøklene til 76-åringens bil.

Deretter gikk han freidig ut i garasjen, åpnet porten, satte seg inn i bilen og kjørte på 76-åringen, før han stakk avgårde.

76-åringen ble sendt til legevakten og fikk behandling for små skader blant annet i ansiktet, men ble sendt hjem kort tid etterpå.

Utpå morgenkvisten tirsdag fant politiet den stjålnet bilen stående forlatt i en gate ikke langt fra 76-åringens leilighet.

Men tyven er sporløst forsvunnet og Vågsbygd politistasjon ønsker tips fra publikum som kan ha sett noe i tidsrommet rundt 0130 natt til tirsdag.

I så fall kan dere ringe Vågsbygd politistasjon på 38088406.