KRISTIANSAND: — Det er fullt forståelig, men det er ikke så mange andre metoder å ta ut fjell på, beklager prosjektleder Yngve Sletten fra entreprenøren Skanska.

26.000 kubikkmeter fjell skal sprenges og graves ut slik at 39 leiligheter i Kuholmen Terrasse kan stå klare til sommeren 2006. Beboere på Høivold Brygge får støy servert til frokost, middag og kvelds, og mener Hamreheia lever vel mye opp til navnet om dagen.

— Jeg fatter ikke hva kommunen tenker på her. Det er pengene som rår så til de grader at Lund snart blir en getto, sier Høivold-beboer Unni Anisdahl.

Hun er blant dem som føler støyen på kroppen. Andre frykter mer for trafikken på den smale veistubben nå som det planlegges ytterligere en blokk i Kuholmsveien og et boligkompleks på Galgebergtangen, i tillegg til Lahelle Brygge, som er under oppføring.

— De trafikale forholdene blir helt uutholdelige, mener beboer Kjell Rasmussen.

Skanska lover at grunnarbeidet, som siste halvannen måned har pågått fra klokken 07.00 til 20.00, blir ferdig om to ukers tid.

— Vi forsøker å få unna grunnarbeidet. Det er bedre at vi står på litt enn at det trekker ut til den tiden folk skal sitte på verandaen, forklarer prosjektleder Sletten.

Torsdag skal byutviklingsstyret behandle de reviderte planene for leilighetsbygg ovenfor Kuholmen Terrasse. Etter heftige protester avslo politikerne byggehøyde på opptil fem etasjer. Nå har administrasjonen anbefalt å kutte en etasje. Det vil i så fall bli rom for 19 leiligheter.

«Foreliggende reguleringsplan for oppførelse av en mindre boligblokk, anses som en naturlig fortsettelse av ny bebyggelse langs fjellskråning mot Hamreheia. Inn- og utkjørsel for begge blokkene blir samlet og ingeniørvesenet anser at Kuholmsveien har god kapasitet til å ta trafikkøkningen,» konkluderer plan- og bygningssjefen, og anbefaler å legge planen ut på høring.

vegard.damsgaard@fedrelandsvennen.no