Kristiansand: Søndag fikk SV-ledelsen det som den ville: Med klart flertall gikk partiet inn for å tillate bygging av gasskraftverk med CO2-håndtering. Nå ligger veien åpen for å finne gasskraft-kompromisser med de potensielle regjeringskameratene i Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

– SV-vedtaket er veldig positivt. Det vil begrense behovet for import av stadig mer forurensende kraft og sikre bedre balanse mellom energiproduksjon og – forbruk i Norge, sier Aps energipolitiske talsmann Olav Akselsen til NTB.

Han understreker at norsk kraftkrevende industri trenger mer energi, og håper at Sosialistisk Venstreparti anerkjenner dette behovet.

Sps energipolitiske talskvinne Inger Enger fastslår at SV og Sp tenker likt om gass.

– Gasskraftverk med CO2-håndtering er det eneste fornuftige i forhold til Kyotoavtalen og miljøproblemene. Norge slipper allerede ut 9 prosent mer CO2 enn vi skal, påpeker Enger.

Miljøvernerne i SV fikk gjennomslag for sitt forslag om å trekke tilbake konsesjonen for de tre planlagte gasskraftverkene uten CO2-løsning, og om nødvendig gi tilbud om offentlig støtte for rensing og deponering. Her er imidlertid avstanden til Ap stor.