KRISTIANSAND: Rettsaken startet i Kristiansand tingrett tirsdag morgen. Den 34 år gamle mannen nektet å avgi forklaring i rettssaken hvor han er tiltalt for å ha voldtatt den da 14 år gamle jenten Men DNA-prøver knytter tiltalte til ugjerningen.

Da jenta skulle forklare seg tirsdag formiddag, kom hun gråtende inn i rettssalen. Med seg hadde hun en venninne som støttet henne. 16-åringen orket ikke se på tiltalte da hun forklarte seg, og ba om at han måtte sette seg bak i rettssalen. Det ønsket ble oppfyllt.

Hun forklarte at hun ikke husket så mye av hva som skjedde før og etter selve voldtekten. Men hun hadde vært på fest med noen venner i byen, og ble med en kamerat fra Kvadraturen opp mot Grim. Der skulle kameraten ta bussen videre.

Hun følte seg litt sliten og satte seg like ved inngangen til undergangen på Grim. Der så hun en mann komme mot seg. Hun ble ikke redd i utgangspunktet. Mannen sa noe til henne som hun ikke forstod.

Deretter begynte voldtekten.

Da den var over, bredte mannen jakken sin over henne , og forlot åstedet.

I den jakken fant politiet en pilleeske med mannens navn på.

Helt siden voldtekten har hun hatt problemer med å sove, og våkner ofte om nettene. Skolearbeidet har gått dårligere, og hun får profesjonell hjelp til å bearbeide den grusomme opplevelsen. Hun er redd vennene skal få rede på at det er hun som er voldtatt.

Den tiltalte mannen er opprinnelig fra Irak, og møter i retten med tolk. Via tolken gav han i formiddag beskjed til retten om at han ikke vil forklare seg. Han henviser til politiforklaringen han avgav da han ble pågrepet, og den ble lest opp i retten.

Der går det fram at mannen avviser å ha vært på stedet, og nekter for å ha begått voldtekten.

Men politiet har sikret sædrester både på bakken der jenta ble voldtatt, på genseren hennes og fra hans underbukser, som stemmer med tiltaltes profil. Dessuten la tiltalte en jakke over jenta etter voldtekten. I den lå en en eske piller med navnet til tiltalte på.

Tiltalte hevder esken må ha havnet der ved en feiltagelse.

14-åringen ble brutalt voldtatt og forlatt i undergangen på Grim like nord for Kristiansand natt til lørdag 29. november 2003. Den da 32 år gamle mannen ble pågrepet av politiet dagen etter voldtekten, men nektet blankt for å ha vært på stedet. 32-åringen ble løslatt etter avhør.

Men Rettsmedisinsk Institutt (RMI) har konkludert at sædrester som ble funnet på bakken i undergangen og på jentas genser, stammer fra 34-åringen.

34-åringen, som er siktet for voldtekt, risikerer inntil 10 års fengsel, og minimum to års fengsel.