KRISTIANSAND: — Det er uhørt at min klient må sitte fem døgn på glattcelle i politiets arrest. Dette grenser mot umenneskelig behandling. Norge kritiseres hvert år for brudd på menneskerettighetskonvensjonene. Det virker ikke som kritikken hjelper, sier Øydne.

Tore Øydne er advokat til mannen det ble funnet plass til i Kristiansand fengsel i går formiddag. Vedkommende ble pågrepet lørdag, fremstilt for varetektsfengsling mandag, og kjennelsen var klar tirsdag.

Han mener fengselsplass for hans klient burde vært på plass mandag ettermiddag eller senest tirsdag morgen.

— Hvis det ikke er plass, må han løslates. Fem dager på glattcelle uten å få dusjet, gå i de samme klærne, ikke ringe hjem, sitt i isolasjon og kanskje få bare en røyk i døgnet er totalt uholdbart, sier Øydne.

Leder for påtaleseksjonen i Agder politidistrikt, Dennis Danielsen, beklager at det tok så lang tid:

— Vi har forståelse for den kritikken. Men vi visste onsdag at vi ville få plass til ham torsdag i Kristiansand fengsel. Derfor ble han sittende en dag ekstra. Han sitter på fare for bevisforspillelse og er varetektsfengslet med brev- og besøkskontroll etter en serie grove tyverier. For etterforskningen av saken var det veldig viktig at han blir holdt borte fra gata en periode, sier Dennis Danielsen.