KRISTIANSAND: Det skriver Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter Kari Henriksen og Freddy de Ruiter i en pressemelding.

Jeg vil jobbe for fire felt fra Oslo til Mandal innen 2019 og videre til Stavanger. Jeg vil ha firefelts Vågsbygdvei og ny vei til KjevikPeter S. Gitmark (H) etter valget— Peter Gitmark og Svein Harberg har fremstilt det som om det var enkelt å få på plass midler til veiprosjekter på Sørlandet, og har kritisert posisjonspolitikere for lite gjennomslag i regjeringen. Høyres budsjett viser at ingen av dem har fått gjennomslag i egen partigruppe, når det gjelder satsing på vei i Agder. Høyres budsjett innholder ingen midler til verken E 39 eller E 18. 200 millioner er satt av til administrasjon av tre OPS-prosjekter. I januar i år kunne vi høre at Peter Gitmark mente det trengs øyeblikkelig utbedring av de verste strekningene på E39 og at det måtte startes en øyeblikkelig planlegging av ny europavei mellom Kristiansand og Stavanger, skriver de to.

Mistet all troverdighet

— Samferdsel har vært den viktigste satsingen fra Høyre, lyder tonene fra Høyres lokale politikere. Privatisering og OPS prosjekter skulle løse landsdelens utfordringer på vei, mye raskere enn regjeringens NTP legger opp til. Men det gjelder altså til satsinger utenfor vår landsdel. Heller ingen midler til utvikling av jernbane, bare krav om mer effektivisering, skriver Henriksen og de Ruiter.

— Høyres representanter har mista all troverdighet når det gjelder satsing på samferdsel. Høyres representanter får ikke gjennomslag for midler til Sørlandet. De har angrepet oss når vi har vært nøkterne, og sagt at det er nødvendig med lokalt arbeid for å få til enighet og en felles strategi opp mot Nasjonalt Transportplan, sier Kari Henriksen og Freddy de Ruiter.

Løftekåte politikere

— Det vi trenger framover er ikke løftekåte politikere som kaster blår i øynene på folk. Vi trenger konkret og hard jobbing, i fellesskap, for å få noe til. Lokalt og sentralt. Vi er bekymret for at Høyre og de borgerlige politikere også setter store lokale utbyggingsprosjekter i fare. Utbyggingsplaner som kommer hele regionen til gode, er i ferd med å skusles bort av de borgerlige, sier de. Vi håper de tar til fornuft og søker å få til et bredt flertall for god kollektivsatsing lokalt. Å få til økt satsing på Samferdsel er et felles mål, da blir det vi har hørt fra Høyres representanter redusert til hul retorikk. Vi må erkjenne at det ikke er enkelt, og at det tar tid. Vi trenger en felles strategi, konkret og realistisk, sier de to og inviterer til en mer edruelig samferdselsdebatt framover, skriver Henriksen og de Ruiter.