KRISTIANSAND: Frank Mosvold var i alt annet enn dårlig humør da han lanserte de nye bøkene om Elleville Elfrid.

— Jeg var kjempespent på hvordan det kom til å gå, men nå er jeg veldig lettet og glad, sa en smilende Mosvold etter lanseringen.

25 barnehagebarn, fra Wergelandsveien barnehage og Odderøya barnehage, var samlet for å få med seg lanseringen onsdag formiddag. Barnehagene fikk med seg de nye bøkene, i tillegg til at barna fikk hvert sitt bokmerke og button med Elleville Elfrid-motiv. Det ble vist Elleville Elfrid-film og servert boller til både barn og voksne.

— Elleville Elfrid er basert på min kollegas datter, og har fått navn etter min elleville kusine Elfrid.

Flere plattformer

Bøkene er basert på TV-serien om Elleville Elfrid som går på NRK Super. I tillegg til bok og TV-serie, har Frank Mosvold satset på enda flere områder. – Til nå har vi gitt ut én App, og nummer to kommer 6. desember. I tillegg har Elleville Elfrid en egen nettside.

Gjenkjennelig hovedperson

Jeg spurte Frank om hva som er spesielt med Elleville Elfrid. – Det er veldig få barnebøker som har en sterk kvinnelig hovedrolle, og det er veldig få som faktisk handler i nåtid i vante omgivelser. Elfrid bor i en blokk, noe som er spesielt. De fleste barnebøker foregår i megasvære villaer. Hensikten er å lage en hovedperson som barna kjenner seg igjen i. En som møter kjente gleder og problemer.