KRISTIANSAND: — Jeg kan bekrefte at en person er pågrepet og siktet for to voldtekter i Baneheia. Utover dette ønsker politiet ikke å kommentere saken, først og fremst fordi vi fikk medhold av retten til å holde den siktede i isolasjon, sier politiadvokat Ingrid Thorsen til fvn.no.

Den første overfallsvoldtekten i Baneheia skjedde 29. mai. 26. juni ble nok en kvinne voldtatt omtrent på samme sted som første gang. Da skal det ha vært to gjerningsmenn.

I begrunnelsen fra Kristiansand tingrett og tingrettsdommer Arve Lien for å fengsle den 19 år gamle mannen heter det blant annet:

«Retten finner at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn fengsel i 6 måneder, nemlig for de lovovertredelser som er beskrevet i siktelsen. Retten har ved denne vurderingen lagt særlig vekt på fornærmedes beskrivelser av gjerningsmannen, vitneobservasjoner, resultatet av DNA-analyse som knytter samme gjerningsmann, teledata samt bruk av telefon (simkort nr XXXXX) som retten legger til grunn kan knyttes til siktede».

Tingretten har også avsagt kjennelse for brev- og besøkskontroll. «Retten finner at det av hensyn til etterforskningen er viktig at siktede ikke gis anledning til å kommunisere med andre involverte og vitner. Retten finner på denne bakgrunn at siktede bør undergis brev- og besøkskontroll i fengslingsperioden idet slik kontroll ikke anses som noe uforholdsmessig inngrep og er tilstrekkelig begrunnet».

Politiet i Kristiansand har holdt kortene tett til brystet i etterforskningen av overfallsvoldtektene i Baneheia. For noen uker siden ble en person varetektsfengslet i saken, men han er senere løslatt. Det er uklart hvilken rolle denne personen har til selve overfallsvoldtektene.

Da den andre overfallsvoldtekten ble gjennomført 26. juni ble det oppgitt å være to gjerningsmenn.

Så vidt Fædrelandsvennen forstår har mener politiet å ha ha gode bevis i saken. Dette underbygges av tingretten når det i fengslingsgrunnlaget inngår DNA-spor fra siktede. Dette er åpenbart DNA-funn som er gjort på selve åstedet, eller spor som ble fanget opp på klærne eller kroppen til kvinnene som ble utsatt for voldtektene.