ÅSERAL: Pengene ble samlet inn til foreningen "Lift the Children" som videreformidler pengene til Plan-Norge. Ljosland skisenter synes det var et så godt formål at de bestemte seg for å gi ti kroner av hvert solgte heiskort i helgen til aksjonen. Det var "Lift the Children" som oppfordret skianlegg til å gi litt av sin omsetning til hjelpearbeidet. Det var 400 besøkende på Ljosland skisenter i helgen, og dermed gir skisenteret 4000 kroner.

— Vi er fornøyde vi. Vi synes det var et veldig bra initiativ av "Lift the Children" å oppfordre alpinanleggene til å gi penger, forteller Gunvor Ljosland, daglig leder ved skisenteret, til fvn.no.

Skiforholdene var også veldig gode.

— Det er kjempeforhold her. Det har kommet ganske mye nysnø, sier Ljosland, som allikevel tror at snøværet på søndag gjorde at en del valgte å sitte under pleddet på hytta, fremfor å ta en tur i bakken.

JENTEGJENG: Marthe Vegusdal, Tonje Myhra, Marte Brandsrud, Ingrid Bie Dyrnes, Malin Torsen og Lotta Håland var på hyttetur på Ljosland i helga. (Foto: Gunvor Ljosland)

Jentegjengen på bildet over er 14 år og kommer fra Kristiansand. De var på hyttetur i Ljosland i helga, for å teste snowboardformen. De var veldig positive til at skisenteret ga bort 4000 kroner av helgens omsetning.— Vi vet ikke hvor godt vi har det som kan stå på brett i bakken og ha det gøy så mye vi vil, sier Marthe Vegusdal før hun setter utfor bakken igjen.

Skisenteret har planer om flere innsamlinger til Haiti i tiden som kommer. 27.februar skal de i samarbeid med Bygdekvinnelaget i Åseral arrangere både kostymerenn og matbasar til inntekt for hjelpearbeidet i Haiti.