AGDER: – Vi har fått produsert mye snø denne uka og det ser bra ut. Fire av fem heiser er åpne nå, sier Ruben Bortelid ved Bortelid skisenter, til fvn.no. Forholdene i bakken er ifølge Bortelid like som på samme tidspunkt i fjor, men omsetningen er om lag 20 prosent høyere.

I tillegg til bakkene er fire mil langrennsløyper kjørt opp.

Ved Brokke alpinsenter, i Valle, meldes det også om flotte forhold.

– Jeg har ikke ord for hvor fint det er. Vi har hatt en fantastisk vinter, løypene er flott og alt fungerer. Det er meldt fint vær, er kaldt og i helga arrangerer vi solfest, forteller leder ved anlegget på Brokke, Jan Wojtaszek, til fvn.no.

Markerer solfest

Helgas solfest markerer at sola for første denne gang denne sesongen når området nederst i bakken. Barneskirenn, basar og afterski er blant aktivitetene som står på programmet.

– Nå jobber vi med langrennsløypene og nærmer oss 25 kilometer maskintråkket løype, sier Wojtaszek.

Lengre opp i dalen, på Hovden i Bykle, meldes det om gode forhold og mange skiløpere på langrennsski.

– Denne helga er det Norgescup i langrenn for juniorer og enormt mange langrennsløpere er ventet. Alle overnattingsplasser er opptatt, sier markedssjef ved Hovden skisenter, Anne Karin Blix Grimestad, til fvn.no.

Sprengkulda borte

I bakkene er sprengkulda borte og forholdene gode.

– På dagtid blir det fort varmt og på toppen er det ikke mer enn et par minus. Denne uka har vi hatt en del skoleklasser fra Lyngdal og Mandal, og de har vært tidlig nok ute i bakkene, sier Blix Grimestad.

I Kristiansand ble alle langrennsløypene kjørt opp i helga og Midt-Agder Friluftsråd melder om flotte løyper i Kristiansand og nabokommunene.

Kostymerenn på Ljosland

— Ta med deg en venn i bakken på søndag, da deler vi ut to dagskort til prisen av ett på Ljosland, reklamerer Gunvor Ljosland bramfritt til fvn.no.

Der skal det nemlig feires med både fastelaven, morsdag og Valentines-day! Klokka 13.30 blir det kostymerenn.

— Det er flotte forhold i bakken nå. Og i varmestova laves det nyyyydelige fastelavensboller. Alle snille mødre får selvfølgelig gratis fastelavensbolle, sier hun.

Snødybden ved skisenteret er nå 90 cm, og ved Ljoslandsvannet dekker snøen bakken med omkring én alen; 60 cm.

Rundt 30 kilometer av løypenettet er oppkjørt på Ljosland.