IVELAND: Røinås er trolig den første fra Senterparti-bygda Iveland som er navngitt i en tale på Høyres landsmøte.

Ivdølen kjemper en tøff kamp med fylkesmannen for å få lov å legge ut 23 tomter på gårdsbruket Tellhaugene sør i Iveland. Fylkesmannen nekter av klimagrunner fordi boligområdet ligger for langt fra bussforbindelse og derfor skaper mer bilisme.

— Etter at jeg sto fram med min sak i Fædrelandsvennen, har jeg fått enormt mye støtte fra folk som synes det er helt vilt at vi ikke kan få lov å utvikle oss på bygdene også. Men at en partileder skulle ta opp min sak på et landsmøte, hadde jeg ikke drømt om. Det er tydelig at Fædrelandsvennen leses i Oslo også, sier Røinås.

Han begynner å tro han skal vinne: - Du vet, når de store kanonene i Oslo begynner å røre på seg, kan ting skje. Jeg er veldig glad for støtten fra Erna Solberg. Neste valg får hun stemmen min, sier Røinås.

Dette sa Erna Solberg om Olaf i talen sin:

— Olaf Røinås fra Iveland ville selge 23 tomter han eide til boligformål. Fylkesmannen ville stoppe salget fordi tomtene lå for langt unna sentrum og dermed var 13 miljøfiendtlige! Fylkesmannen greier da med et trylleslag å gjøre hans personlige eiendom nærmest verdiløs over natten.

Erna fortsatte med å sitere noe av det Røinås sa i Fædrelandsvennen for vel en måned siden:

_ Olaf oppsummerte fylkesmannens politikk ypperlig: ”Fylkesmann Djupedal krever boplikt for å sikre bosetting på bygda når han passer på landbrukspolitikken, mens han nekter bosetting på bygda når han passer på klimapolitikken.”

Olaf Røinås var fredag kveld på vei til Oslo, som turbussjåfør. Om han i helgen stikker innom Høyres landsmøte for å hilse på, er han ikke helt sikker på.