Farsund

I Farsund er det oppholdsvær og fem centimeter snø når fvn.no snakker med Vaktleder Arnt Tønnessen i Farsund kommune like før klokka 10.00. — Her fungerer alt fint. Vi har en brøytegrense på 10 cm, så vi har ikke tatt ut bilene engang. Ingen problemer, sier Tønnesen.

Vaktlederen forteller at det har snødd i et par timer fra klokken fem i dag morges.

— Men det har som sagt ikke kommet så mye at det blir noe trøbbel av det, sier Tønnessen.

Mandal

  • Det har snødd ganske godt fram til for en halv time siden, men vi har maktet å holde de største veiene oppe, sier vaktleder i kommunen, Oddvar Johannessen.

I forkant av helgen ble det kalt inn ekstramannskaper for å rydde snø. Hittil har det vært en overkommelig oppgave for de sju som er på vakt.

— Nå i formiddag synes jeg ikke det er så ille som vi hadde frykta, men det henger noen svarte skyer ute over sjøen, så vi har kanskje ikke sett det verste ennå, sier Johannessen.

Vennesla

I Vennesla faller snøen jevnt og trutt. Det nærmer seg ti centimeter.

— Vi har ute seks brøytebiler nå. De begynte å brøyte ved halv ni tiden, sier brøytevakt Ingrid Konsmo.

— Noen utfordringer?

— Ikke noe annet enn parkerte biler, sier Konsmo.

— Nå er det fine forhold. Det har vel kommet en syv-åtte centimeter. Så nå har vi fått brøyta bygdeveier og innfartsveier. Jeg er i ferd med å fullføre siste bygdeveien nå, så da er det bare å begynne på nytt,

Lillesand

I Lillesand har de ute mellom 15 og 20 brøytebiler i morgentimene lørdag.

— Nå er det fine forhold. Det har vel kommet en syv-åtte centimeter. Så nå har vi fått brøyta bygdeveier og innfartsveier. Jeg er i ferd med å fullføre siste bygdeveien nå, så da er det bare å begynne på nytt, sier maskinfører Per Moen, i Lillesand kommune.

Foreløpig fokuserer de på å holde veiene bare. I sentrum brøyter de bare inntil kanter.

— Så skal vi gå med fres og kjøre vekk snø fra søndagskvelden.

Enn så lenge gir de full gass med brøytingen, og har full kontroll.

— Så nå er det bare å kjøre. Det er oppholdvær nå, men det er jo meldt regn. Og hvis det slår til så blir det jo noe graps, påpeker Moen.

Iveland

I Iveland har de ni brøytebiler ute for å holde veiene bare, noe som foreløpig ikke har vært noe stort problem.

— Det snør jo nå, så vi mannskapene er i full sving. Men foreløpig har vi full kontroll så vidt jeg kan se, sier driftsleder Tor Gaudestad, ved tekniske avdeling i Iveland kommune.

Det begynte å snø lørdag morgen i Iveland.

— Men det har ikke kommet så mye snø, og blir det ikke kraftigere enn dette her så blir det ikke noe problem, påpeker Gaudestad.

— Så det ser ut som noen av brøytebilsjåførene kan ta lørdagskvelden i sofakroken?

— Ja, det vil jeg tro.