SYKKEL : Australieren skal nemlig ha uttalt seg på følgende måte til BMC-sjef Jim Ochowicz:

– Du vil hente en spurter til laget, men jeg vil ikke kjøre med en spurter fordi jeg har gjort det før, sa Evans, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

– Angående det at Thor kommer til laget, er hovedmålet til Jim Ochowicz å få noen som kan få noen resultater tidlig, slik at laget ikke bare var avhengig av at jeg vinner løp på starten av året, la han til.

Hushovd meldte for få dager siden overgang til det amerikanske sykkellaget, hvor regjerende Tour de France-mester Cadel Evans er den største stjernen.

– Hvis jeg skal kjøre touren, så gjør jeg det for å vinne, sier Evans, og understreker med det at han kun ønsker å ha med seg ryttere som gir alt for ham.

Uttalelsene til Evans betyr imidlertid ikke at Hushovd ikke ender i touren, men at Evans er klar på at det er han det skal kjøres for.

Hushovds personlige trener, Atle Kvålsvoll, mener det er for tidlig å synse rundt neste års tour. Likevel ser han på det som veldig naturlig at eleven sykler rittet også neste år.

– Jeg vet ikke, men det er naturlig at han skal være med. Det er altfor tidlig i å diskutere det nå, sier Kvålsvoll til procycling.no

Treneren understreker at Hushovd ikke valgte BMC på grunn av Tour de France.

– Hovedgrunnen er jo at han får hundre prosent backing i klassikerne, sier Kvålsvoll til sykkelnettstedet.