Foto: Kirsti Verdal

LYNGDAL: Marius fra Lyngdal er trolig verdens sterkeste 17-åring. – Ingen i verden skal i min årsklasse ha løftet en stein på 190 kilo, sier han.

Det er snaut et år siden Marius Ødegård Wehus debuterte som strongman. kan lyngdølen trolig kalle seg for verdens sterkeste 17-åring. I Odderneshallen løftet han nylig en 190 kilo tung stein opp på en 120 centimeter platting. Forrige rekord var på 175 kilo.

Usikkerhetsmomentet etter rekordløftet er om strongman-organisasjonen vil godkjenne en rekord som er satt på trening. Reglene er noe uklare, men mye tyder på at organiserte treninger likevel vil holde for rekordtittelen.

Ti-tolv potter

– Spist mye i dag?

– Ha ha, det er jo rett etter frokost nå. Men jeg spiste vel seks egg og en gedigen salatbolle. Men ellers går det unna fem liter melk om dagen, 10-12 poteter til middag, pluss et par tunfiskbokser til frokost, og ellers mye ris, pasta, kjøtt og fisk, forklarer bamsen på 135 kilo og 201 centimeter på sokkelesten.

– Og mor klager vel på matutgiftene?

– Nei, men hun har vel nevnt et par ganger at det går mye mat her i huset. Pappa har høns, så eggene er gratis.

Vil vinne i 2015

– Fortell om vogntoget.

– Det var en trailer på 20 tonn som jeg dro 12 meter, og gjorde det samme fire ganger. Det gikk ganske greit. Målet må jo være å trekke et fly.

Marius drar fire-fem ganger i uka til Mandal treningssenter for å bli sterkere. Muskelmannen Lars Klev trener ham, og målet er nå å vinne Norges sterkeste i 2015. – Satser på at det går. Det hjelper når strongmennene og veteranene Lars Rybakken og Espen Aune sier jeg er et monstertalent. Så får vi se, smiler unggutten du absolutt ikke bør yppe deg mot.