KRISTIANSAND: Det var budskapet da statssekretær i Arbeidsdepartementet, Gina Lund fra Tvedestrand, i går besøkte det nye Nav-kontoret i Gyldengården.

— Agder har spesielle levekårutfordringer med høy andel unge uføre og rus og psykiatri. Det tok vi høyde for i statsbudsjettet. Men vi er kjent med at situasjonen er krevende – og vi følger den tett, sier Lund.

Det har vært bråk rundt ressursene til NAV siden før jul. Da tok både sjefen i Kristiansand og Kvinesdal sine hatter og gikk fordi de ikke lenger kunne forsvare kuttene.

— Vi har gjennomført kutt for å frigjøre midler til IKT, og vi har redusert 3.800 tiltaksplasser nasjonalt. I sum 150 millioner i kutt. Men som sagt har Agder blitt noe skjermet på grunn av levekårsutfordringene, sier Lund.

Konkrete penger hadde hun ikke med seg fra Oslo i går, men mange gode ord.

Roser Kristiansand

— Det jobbes svært godt i Kristiansand. Ikke minst er reduksjonen i sosialutbetalinger og arbeidet i Ungetat gledelig, sier hun.

Og hun lover altså at regjeringen følger nivået på arbeidsmarkedstiltak nøye, og at dette skal sees på spesielt i revidert nasjonalbudsjett.

— Det er disse tiltakene ressursene også følger med, også for Agder. Vi følger som sagt Agder veldig tett, sier hun, og det sier hun regjeringen har gjort uavhengig av kritikken fra særlig KrF.

Ordfører i Kristiansand, Per Sigurd Sørensen, har skrevet kritiske brev til Arbeidsministeren om situasjonen for Nav i Kristiansand. Han er fornøyd etter møtet i går.

— Vi kunne ikke vente mer. Regjeringen er fullt informert og sier den følger dette tett. Da forutsetter jeg at de også tar det ansvaret de har, sier han.