Foto: Torbjørn Witzøe

KVINESDAL: – I dag er Kvinesdal ei bygd i stor sorg. Ord blir ufattelig fattige. Våre tanker går til dere i den nærmeste familie. Det store oppmøtet her i kirka viser at bygdefolket bryr seg, og at mange ønsker å vise ham den siste ære.

Det sa en tydelig preget ordfører Odd Omland under minnemarkeringen i Kvinesdal kirke. Han sa også at det er uforståelig at en av bygdas ungdommer i sin beste alder på denne måten ble revet bort.

Les også:

Minnes Eirik (22) i Kvinesdal kirke

Far til avdøde, Lars Olav Støve, sa han var rørt over all støtte som familien har opplevd fra sambygdinger og venner etter ulykken.

– Eirik fikk leve et rikt liv. Han gledet seg blant annet over mange gode jakt— og naturopplevelser. Han søkte også spenning. Han var en ener som alltid skulle prøve å sprenge nye grenser. Jeg tror Eirik fremdeles vil være med meg, og sitte som i ugle på skuldra og lyse vei, sa Lars Olav Støve.

Bror til avdøde, Sindre Støve, takket de mange som deltok i minnemarkeringen. Selv beskrev han Eirik som sin store lillebror.

Prost Hilde Sirnes er en nær venn av familien, og beskrev Eirik som en glad gutt som likte å prate med folk – om de var på hans egen alder eller langt eldre gjorde ingen forskjell.

– Eirik var tøff og vågal, men dette skulle aldri ha skjedd. Det er ikke meningen at en skal dø så ung. Det blir et utrolig stor savn. Han var en god venn og en god onkel, sa Hilde Sirnes.

På alteret hang også barnetegninger, som viste at noen savnet sin gode onkel.

Under minnestunden ble det tent uttallige lys, som sto og brant framme ved alterringen. Etter samlingen i Kvinesdal kirke ble de som ønsket det invitert til åpent hus på menighetssenteret like over gata. Der deltok også representanter for kommunens kriseteam som etter ulykken har samarbeidet tett med menigheten for å støtte både familie, venner og ungdommene som var tilstede og sammen med Eirik da den tragiske ulykken skjedde på badeplassen på Feda.