TELEMARK: Politiadvokat Bjørn Sæter har lagt ned påstand om at 22-åringen må dømmes til fengsel i ni måneder, skriver ta.no.

Mannen er tiltalt for uaktsomt drap etter dødsulykken med snøscooter i Hjartdal 1. juledag 2010, Ulykken kostet 19 år gamle Maria Dahlstrøm livet.

— Det var helt klart uaktsomt kjøring, sa aktor i sin prosedyre i Aust-Telemark tingrett torsdag, i følge nettavisen.

22-åringen og Søgne-kvinnen var på en fest i en innredet garasje, men det var ikke toalett i festlokalet. Da kvinnen skulle på toalettet, kjørte de to til et bolighus om lag 150 meter unna.

De var trolig på vei tilbake til garasjen da ulykken skjedde.

Uklart hvem som kjørte

Det skal ikke ha vært vitner til selve ulykken, men et vitne som så personer kjøre med snøscooteren like forut for hendelsen forklarte politiet at scooteren skal ha holdt moderat fart.

22-åringen var påvirket av alkohol da ulykken skjedde. Han sier han husker lite fra den fatale kjøreturen, men mener han satt bak og jenta kjørte scooteren.

En vitneobservasjon støtter dette.

Tiltalen mot mannen går derfor ut på at han enten skal ha kjørt selv i alkoholpåvirket tilstand, eller å ha overlatt scooteren til en person som var alkoholpåvirket, ikke hadde førerkort og heller ikke hadde erfaring med å kjøre snøscooter.