VENNESLA: — Vi har pågrepet den antatte gjerningsmannen. Han er i avhør i dette øyeblikk, sier lensmann John Tomas Homme i Vennesla tirsdag ved 10-tiden.

Dagen på lensmannskontoret startet Homme med å gå gjennom overvåkingsfilmen fra Esso-stasjonen i Vennesla sentrum. Meldingen om innbrudd kom ved 03-tiden natt til tirsdag. Uvedkommende hadde knust et vindu ved inngangsdøra og banet seg vei inn på bensinstasjonen.

— Vi så på opptaket, og de lokalkjente av oss kjente ham igjen raskt, sier lensmannen.

Raskt arrest

Dét førte igjen til at lokalpolitiet oppsøkte 20-åringens adresse i Vennesla, og pågrep ham. I huset ble det også funnet mindre mengder narkotika.

— Han blir framstilt for varetektsfengsling. Grunnen til dét er at han har "samlet opp" en rekke saker det ikke er tatt tak i tdiligere, sier Homme.

Det skal ha vært flere personer på opptaket, men 20-åringen var den eneste som var inne i bensinstasjonen.

- Kjempebra

Det er fvn.no som gjør daglig leder Kai Solberg på Esso i Sentrumsvegen oppmerksom på at den angivelige gjerningsmannen er arrestert - få timer etter at innbruddet ble meldt.

— Kjempebra, sier han, og roser lensmannskontorets innsats.

— Dette viser at videosystemet vi har på Esso-en virker, tilføyer han.

Ifølge den daglige lederen ble det ikke stjålet noe under innbruddet.

Tåkesky

Eirik Hauge i informasjonsavdelingen til Esso Norge opplyser til fvn.no at et tåkeskyanlegg inngår i alarmsystemet på bensinstasjonen i Vennesla.

— Dette har vi på en god del stasjoner. Når det utløses, blir det så godt som umulig å se noe i lokalet, forklarer han - og antar dét var grunnen til at innbruddstyven forsvant med uforrettet sak.