Kristiansand: Det var mandag 29. november klokka 21.45 at 18-åringen ifølge politiet fremprovoserte en skrens og la bilen i bredsladd gjennom en rundkjøring i Barstølveien i Sørlandsparken. Ifølge politiet kunne dette ført til trafikkuhell. Politiet så det som skjedde, og ønsket å stanse bilføreren. Han stakk imidlertid fra politiet, som opptok en forfølgelse med blålys og sirene. Under forfølgelsen kjørte 18-åringen langt over lovlig hastighet, og han var nær ved å kollidere med politibilen. Politiet mener at kjøringen representerte en nærliggende fare for han selv. Kjøringen foregikk ifølge dommen fra Kristiansand tingrett over en lengre strekning og med til tider høyfart frem til politiet besluttet å avbryte forfølgelsen.

Den 18 år gamle bilføreren har i den korte tiden han har hatt førerkort blitt bøtelagt to ganger for overtredelse av vegtrafikkloven. Den siste gang ble førerkortet inndratt i tre måneder.

Kristiansand tingrett og konstituert tingrettsdommer Monica Haugedal har funnet at en betinget fengselsstraff i 24 dager med to års prøvetid er passende straff. I tillegg må 18-åringen, som blir 19 neste måned, ut med 10.000 kroner i bot. Førerkortet er inndratt i ett år og gutten må ta ny førerprøve.