BIRKENES: Ved 18-tiden onsdag kveld ble flere ungdommer observert kjørende en stjålet bil på Lund i Kristiansand. Bilen, en sølvgrå Volkswagen Sharan, ble meldt stjålet fra Sørlandssenteret i går.

Les også: Stjal nøklene fra handlevogna og stakk av med bilen

— Vi fikk først melding om at bilen forsvant i retning Tveit. Etter hvert lokaliserte vi bilen på vei opp mot Rugsland. Ferden gikk over heia og ned på riksveg 405 mot Vatnestrøm. I et veikryss ved Oggevatn stasjon kjørte sjåføren ut i grøftekanten, slik at bilen satt fast, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland i Agder politidistrikt.

Tas hånd om av barnevernet

Fire gutter i alderen 14-17 år befant seg i bilen da politiet kom til stedet, rundt klokken 19.40 onsdag kveld.

— Trolig klarte de ikke bestemme seg for hvilken vei de skulle kjøre i krysset, noe som førte til at de kom utfor med det ene hjulet. De var jo ganske unge og trolig ikke så flinke til å kjøre, sier Osaland.

De fire guttene ble pågrepet og er nå på vei til Kristiansand.

— De skal først en tur inn til oss før de blir overlatt til barnevernet, sier Osaland.

Den stjålne bilen vil bli hentet av Falch i løpet av kvelden.

— Vi snakker med eieren nå. Etter det jeg vet er den ikke skadet, og eieren kan trolig få den igjen med en gang, sier Osaland.

- Veldig glad for at bilen er funnet

Bilen tilhører Mauricio og Rebecca Cifuentes fra Kristiansand. Ekteparet ble frastjålet bilen mens de satt og spiste på Sørlandssenteret sammen med sine fire barn. De er svært godt fornøyd med den raske oppklaringen.

— Jeg ble akkurat oppringt av politiet, som sa de hadde funnet bilen. Så nå er jeg veldig glad. sier Mauricio Cifuentes til fvn.no.

I morgen tar han turen til Falch i Kristiansand for å hente bilen.

— At det skulle gå så fort hadde jeg ikke ventet. Jeg håper den fremdeles er i god stand, sier Rebecca Cifuentes, som ser frem til å få bilen tilbake.

— Med fire barn er det ikke så lett å kjøre en mindre bil, sier hun.

Ifølge Osaland gikk jakten etter biltyvene relativt rolig for seg.

— Vi har bare kjørt etter, uten å bruke blålys og sirener. Vi hadde en mistanke om at det dreide seg om ganske unge personer, noe som viste seg å stemme, sier Osaland.

KJØRTE I GRØFTA: Bilen skal ikke ha fått store skader som en følge av utforkjørselen. Foto: Vegard Nekstad. Foto: Vegard Nekstad