KRISTIANSAND: Like etter midnatt natt til mandag ble fire personer pågrepet i forbindelse med to tilfeller av tyveri fra Joker Søm.

— Det er snakk om to separate hendelser. To unge menn er siktet for tyveri fra en safe. De to andre, en mann og en kvinne, er i utgangspunktet siktet for ran, men trolig er også dette snakk om et tyveri, sier politiadvokat Jan Are Amundsen i Agder politidistrikt.

Truet med pepperspray

Mannen og kvinnen som er siktet for ran skal ha stjålet øl fra butikken. Øltyveriet skjedde i butikkens åpningstid. Betjeningen som var på jobb skal ha opplevd situasjonen som truende.

— Betjeningen ble truet med en pepperspray da de to ble forsøkt stanset. Den ble ikke brukt, mednde truet med å bruke den, sier stasjonssjef Odd Nordmo ved Randesund politistasjon.

Stjal over 10.000 fra safen

Hendelsen skal ha skjedd mellom klokken 20 og 21 søndag kveld. Kort tid senere ble det oppdaget at flere tyver hadde vært på ferde i butikken.

— Det viste seg at to yngre gutter har vært inne på bakrommet og tatt penger fra safen. Det dreier seg om mellom 10.000 og 20.000 i kontanter, sier Nordmo.

Pengene er foreløpig ikke kommet til rette.

Foreløpig er det ingenting som tyder at det er noen forbindelse mellom de to hendelsene.

Alle fire sitter nå i politiets varetekt i Kristiansand. De vil bli avhørt i løpet av dagen.