KRISTIANSAND: — Russen fortjener litt skryt, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland, ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

I helgen var nesten 1000 russ samlet på Odderøya på Sørlandstreffet. Festen startet klokken 18 på fredag, og holdt på frem til de tidlige morgentimene i dag. Flere både lokal –og rikskjente artister sørget for underholdningen. I tillegg var både helsesøstre og Røde Kors på plass for å passe på russen, samt at Credorussen satt opp telt der de blant annet serverte sine medruss vafler. Og kanskje var det vaflene som sørget for at Sørlandstreffet foregikk i minnelige former. Politiet ble nemlig bare tilkalt én gang i løpet av helgen.

Fortjener ros

  • Det var en russ som hadde blitt litt for full og var litt utagerende, men det ble ingenting for oss. Da vi kom oppførte han seg fint, og skjønte at han hadde vært dum. Det endte med at han ble bortvist fra området, forteller Osaland.

— Jeg vet ikke hvor mange de har vært der ute, men jeg synes de fortjener litt ros, påpeker han.

Osaland synes det er bra at russetreffet har foregått i organiserte former, og at det har blitt litt struktur på ting.

— At de ikke virrer rundt i byen er jo bra for alle parter, påpeker han.

Blåruss i arresten

Riktignok var det en russ som måtte overnatte i arresten, men det var etter bråk på byen. Klokken 23.14 fikk politiet melding om en knust rute i området ved McDonalds. En sivilist hadde tatt hånd om gjerningspersonen.

— Da vi kommer på stedet så viser det seg at det er en som er kledd i blått, altså en blåruss, som har dyttet en uskyldig tredjeperson gjennom en rute på Hotell Norge. Russen fikk overnatte i arresten, og må svare for seg. De har jo ikke noe frikort selv om de er russ, sier Osaland.

Men selv om russen på Sørlandstreffet har oppført seg nært sagt eksemplarisk, så er det ikke alle steder på Sørlandet at russen har holdt seg i skinnet.

Verst var det nok i Arendal natt til 1.mai. Der måtte politiet ved flere anledninger rykke ut til Hove camping der opp mot 100 personer, flesteparten av dem russ, festet og bråket. En person skal ha blitt skallet ned. Politiet fikk til slutt brutt opp festen rundt klokken kvart på tre.

Natt til i dag måtte politiet i Farsund avbryte en russefest i Farøyparken klokken ti over halv ett, etter at det hadde kommet flere klager.