KRISTIANSAND: — Fryktelig tungt, men utrolig gøy, sier Benjamin Vium Olesen (24) fra Kristiansand.

Klokka har nettopp bikket 08.20, men Olesen har allerede vært igjennom 50 minutters «Boot Camp» i regi av Elixia på Kjøita. Sammen med åtte deltakere har han startet onsdagen med å bli pisket frem og tilbake av en personlig trener – i ren militær stil.

— Mye av øvelsene er plukket fra militæret, med tidtaking og egen kroppsvekt. Da må vi også ha litt skriking og hardkjør for de som vil pushe seg litt. Det er en fin måte å appellere til gutta, selv om dette er trening for alle, sier personlig trener Wiggo Nordheim (27), som har ansvar for morgentreningen på Kjøita på onsdagene.

— Trykk i videoen over for å se hvordan «Boot Campen» foregår

Stadig flere medlemmer har etterspurt mer organiserte aktiviteter ute i sommersola, og «Boot Camp» på Kjøita er løsningen.

Trygve Andre Tellefsen (22) fra Vågsbygd har vært i militæret, og dro kjensel på øvelsene som ble gjennomført på gressplenen på Kjøita, i det sola begynte å titte frem.

— Det er en tøff start på dagen, men det er jo utrolig godt når man er ferdig, sier Tellefsen.

— Det blir noe helt annet enn den vanlige treningen inne på treningsstudio, og det er godt å komme seg ut i frisk luft når det er sommer, sier Benjamin Vium Olesen.