KRISTIANSAND: Det er konklusjonen i kommunerevisjonens rapport som ble lagt fram klokken 15.00 i dag. Her får havnedirektør Haartveit kritikk for å ha handlet på egen hånd da Color Line begynte å holde tilbake penger for havna etter en konflikt som begynte i 2006. I rapporten får havnedirektøren kritikk for ikke å ha informert havnestyret godt nok om forliksavtalen, i tillegg kritiseres han for å ha gått ut over sin fullmakt som havnedirektør.

Kommunerevisjonen skriver følgende i sin oppsummering:

— "Ved å inngå denne del av forliket uten styrebehandling eller annet mandat fra styret, så mener revisjonen at havnedirektøren har gått ut over sin fullmakt på denne delen av forliket. Vi tror imidlertid ikke at resultatet ved behandling i havnestyret hadde blitt noe annet, uten at det har betydning for konklusjonen".

Vidar Kleppe, medlem i kontrollutvalget i Kristiansand, reagerer kraftig på innholdet i rapporten.

— Dette er veldig alvorlig. Når konklusjonen er at havnedirektøren har gått ut over sine fullmakter, er det ikke greit, for å bruke et sørlandsk kraftuttrykk.

Rapporten skal behandles i kontrollutvalgets møte i morgen.

Revisjonssjef i Kristiansand, Tor Ole Holbek, opplyste at siste tilsvar fra Haartveits advokater i KPMG kom klokken 12.02 i dag, to minutter etter fristen.

— Vi har derfor ikke rukket å innarbeide disse innspillene i rapporten, med bare tre timer til rådighet. Men disse innspillene ligger vedlagt, sier Holbek, uten å komme med ytterligere kommentarer om rapporten.