LILLESAND: – Vi lot yr.no bestemme ferien. Egentlig skulle vi til Setesdal, men vi ombestemte oss da vi sjekket været i går, sier Eva Kristin Sjøberg.

Tre generasjoner

Hun er på jentetur sammen med sin datter Eirin Sjøberg (22) og moren Erna Sjøberg. Fædrelandsvennen møtte dem da de koste seg med is på utekafé i gågata i Lillesand lørdag formiddag.

– Vi visste ikke om at det var Lillesandaene, så det ble en ekstra bonus for oss, forteller en strålende fornøyd Erna Sjøberg.

Stavangerdamene fikk virkelig se Lillesand fra sin beste side da byen yret av liv i nydelig sommervær.

– Vi koser oss veldig. Lillesand er en utrolig koselig by, og det er skikkelig sørlandsidyll her, sier yngste generasjon Sjøberg.

Variert program

Lillesandsdaene begynte 25. juni og varer frem til 4. juli. I dag startet dagen med «Sørlandets lengste frokostbord» hvor handelsstanden inviterte til frokost midt i gågata. Det ble holdt gratiskonsert på Havnetomta, hvor Rytmisk Sommerskole sto for de musikalske innslagene. I tillegg til dette var det salgsutstillinger og mye annen underholdning og kulturelle innslag.

– Vi har et tettpakket program. Folk er veldig blide og hyggelige, og når det i tillegg er fint vær så kan vi ikke ha det bedre, sier Kari Berntsen, leder for Lillesandsdaene.

IDYLL: Nydelig sommervær gjorde at Lillesand viste seg fra sin beste side under Lillesandsdaene lørdag formiddag. (Foto: Jon Anders Skau) Foto: Jon Anders Skau