ARENDAL: En observant nettleser i Arendal ringte politiet da han så en båt som var mistenkelig lik den stjålne millionbåten fvn.no hadde på lagt ut på sine sider tidligere i dag.

— Vi fikk en telefon fra en mann i Arendal i ettermiddag, som forklarte at han nettopp hadde sett en båt i Arendal gjestehavn han mente kunne være den som var meldt stjålet, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Frank Solås, til fvn.no.

Pågrepet

Det var i morgentimene tirsdag at politiet fikk beskjed om at en 26-fots Aquador 2009-modell verdt over 1,2 millioner kroner var blitt stjålet i løpet av natta.

— Da vi fant båten var tenningslåsen revet ut. Vi har nå pågrepet en 25 år gammel mann for ugjerningen, men flere spor i båten tilsier at det også har vært én til person involvert i tyveriet, sier Solås.

La igjen stjålet båt

Daglig leder ved Johs Lunde Sylinderservice, Frank Jakob Holvik, sier at de ikke vet hvordan tyveriet har skjedd. Mye tyder på at tyven eller tyvene kom seg inn til firmaet ved hjelp av annen båt som er blitt stjålet i Otra.

— Det lå en Askeladden-båt utenfor Sylinderservice. Den er blitt stjålet i Otra, sier operasjonslederen.

I båten fant politiet en del gjenstander som ikke tilhørte båteieren.

PÅGREPET: En 25 år gammel mann er pågrepet for båttyveriet, men politiet mistenker at ytterligere en person deltok. (Foto: Ernest Boswarva) Foto: Ernest Boswarva