GLATT: Det var glatt og mye snø i veibanen på Tinnheia lørdag formiddag. Foto: Kristin Ellefsen
tinnheia3.jpg Foto: Kristin Ellefsen
SNØ: E 18 og E 39 var dekket av snø lørdag formiddag. Her fra Vesterveien i Kristiansand. Foto: Erlend Olsbu

KRISTIANSAND: — Mellom klokka ni og klokka ti var alt av mannskaper på veiene. Det har kommet mer snø enn vi regnet med, men vi føler at vi har ganske god kontroll, sier vakthavende oppsynsmann Øyvind Markussen i Kristiansand kommune.

Han forteller at mannskapene har brøytet bussrutene i hele natt. I formiddag ble det satt i gang full brøyting på veiene i boligfeltene.

— Det er et vanskelig snøfall. Noen steder har det kommet mye, mens det er lite andre steder. Dessuten gjør vinden at snøen hoper seg opp enkelte steder, sier Markussen.

Rundt klokka tolv var det vanskelige kjøreforhold i mange boligfelt. På Tinnheia børstet Maien og Egil Sir av bilen utenfor Wolframveien.

— Det er vanskelig å komme seg. Nå er klokka nesten tolv, så vi synes jo det tar litt lang tid med brøytinga, sier de til Fædrelandsvennen.

Glatt i rundkjøringer

Ifølge Markussen har det kommet betydelig mer snø øst i Kristiansand enn i sentrum.

Han ber folk kjøre forsiktig, spesielt på påkjøringsveier inn til E 18 og E 39. — Det er sleipt på veiene. Spesielt i rundkjøringer og påkjøringsramper bør folk ta det med ro. Jeg brøytet selv på Tveit tidligere i dag og så at det var noen som hadde dundret rett i en rabatt ved Kjevik, sier han.

Kan bli verre i morgen

Brøytingen fortsetter for fullt utover dagen. Mannskapene er også forberedt på morgendagen, hvor det er meldt enda dårligere forhold.

— Det er egentlig i morgen vi forventet det største snøfallet, sier Markussen.

Statens vegvesen melder at det ikke skal være problemer på europaveiene.

— Veivesenet har saltet og brøytet nonstop i hele natt, sier Markussen.