KRISTIANSAND: Agder politidistrikt fikk for 2012 tilført ressurser til seks nye stillinger øremerket nyutdannede. 36 stillinger er kuttet siden 2010, og antall årsverk fra 2013 er nede i 564. Nedbemanningen i år er hovedsakelig sivile stillinger, ifølge politimester Kirsten Lindeberg.

— Politiledere mener bemanningen i Agder må opp. Hva tenker du?

— Ja, vi har for lav bemanning i dag. Vi har 1,38 stillinger per 1000 innbygger, men burde hatt nærmere 2,0. Agder er ikke dårligst i politi-Norge, men vi er heller ikke best, sier Lindeberg.

Hun vil avvente konklusjonen i statsbudsjettet før hun vil anslå hvor mange nye stillinger Agder-politiet kan vente seg neste år.— Men jeg har et håp om at statsbudsjettet vil styrke politiet i Agder. I år har vi driftet på et minimum, og jeg ser tegn på slitasje, sier hun.

— Du har styrket operativ tjeneste, med den følge at det er knapt med ressurser til etterforskning og forebyggende arbeid?

— Enn så lenge kan jeg akseptere en liten nedgang i oppklaringsprosent. Men jeg er mest bekymret for det forebyggende arbeidet vårt. Det må styrkes igjen. Kommuner har merket at vi eksempelvis er mindre stabile i oppfølging av kjernegrupper. Det er ikke bra.