KRISTIANSAND: Klokken 01.09 natt til lørdag pågrep politiet en 20 år gammel mann fra Kristiansand-området i Dronningensgate.

— Han hadde vært inne på et hotellrom på Caledonien og stjålet blant annet nøkkelkippe og diverse kort, sier operasjonsleder Nils Kristian Voreland i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Mannen ble pågrepet i det han var i ferd med å knuse en vindusrute en annen plass i sentrum.

Tatt med kontanter

Tidligere fredag kveld ble det meldt om ruteknusing ved tre forretninger i Kristiansand sentrum.

— Vi mistenker den pågrepne sterkt for å stå bak de andre ruteknusingene. Det er mye som indikerer at det er samme mann, sier Voreland, som legger til at mannen var i besittelse av en del kontanter da han ble tatt.

Det ser imidlertid ut som at det kun var ett av stedene ruter ble knust at tyven klarte å komme seg inn.

— Klokken 23.14 fikk vi melding om innbrudd hos Kosmos skoreparasjon i Tordenskjoldsgate. Én person ble sett løpende fra stedet, sa operasjonsleder Øystein Vellesen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen sent fredag kveld.

Et kassaapparat var kastet "veggimellom" og politiet antar at penger er stjålet. Politiet sikret seg et signalement av personen.

Fire ruteknusinger

Ifølge Vellesen regner politiet med at innbruddet har sammenheng med to andre ruteknusinger i Kvadraturen fredag kveld:

  • Klokken 21.05 kom det melding om at vindusruta hos klesbutikken Paulas i Skippergata var knust.

  • Klokken 23.18 kom det melding om det samme fra skumplast-butikken i Kristian IVs gate.

Senere lørdag ble det også registrert et innbrudd hos en annen butikk i Tordenskjoldsgate, som sannsynligvis har skjedd i løpet av natta. Vindusruta i inngangsdøra er knust og det er stjålet 300-400 kroner fra kassaapperatet. Politiet har sikret fingeravtrykk, men kan foreløpig ikke si noe om dette innbruddet har sammenheng med de andre.

Politiet hadde flere patruljer ute for å lete etter personen sent fredag kveld.