KRISTIANSAND: – Hvert enkelt parti vil kunne gjøre svært få satsinger. Alle må derfor velge hva som er viktigst for partiet. Spørsmålet blir da hva de helst vil satse på. Det blir lite rom for sprell, sier Kristiansen.

Han ser ikke bort fra at det vil komme krav om kutt i den neste fireårsperioden.

– Det kommer til å bli smalhans og knallharde prioriteringer.

LES OGSÅ: Frp vil ha et klart ja fra KrF

Utfordret av Utsogn

KrFs ordførerkandidat ble i dag utfordret av Frps Tor S. Utsogn til å inngå et forpliktende samarbeid før det kommende valget. Kristiansen forteller at Utsogn ikke er den eneste som har henvendt seg til partiet.

– KrF er et parti som mange kan tenke seg å samarbeide med. For oss er politikken det viktigste. Vi har derfor blinket ut noen saker som vi mener er viktige og spurt hva de andre partiene mener om dem, sier Kristiansen.

Før han får rede på akkurat det, vil han ikke å avvise samarbeid med verken Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet eller noen av de andre partiene.

Utvalgte saker

Totalt har partiet valgt ut sju saker de mener bør prioriteres. Det første er å få i stand en bærekraftig kommuneøkonomi.

– Vi har satt opp tre styringsbarometre for å oppnå dette. Det er å fastsette en maksimal gjeldsgrad, etablere et bufferfond av en viss størrelse og sette en minimum resultatgrad, sier han.

De neste to punktene på listen er at eiendomsskatten ikke skal økes de neste ti årene og si nei til rushavgift. KrF vil også ha en enighet om at skolegudstjenesten skal fortsette som før, at bordbønn skal være en naturlig del av barnehagen og satse på å finne en god løsning på byens 70 bostedsløse.

Nytt sykehjem

– Vi vil dessuten satse videre på de 450 barna som bor i utsatte familier. Vi har nettopp fått en rapport som viser at mange familier i Kristiansand har store problemer med indirekte kostnader. Mange tar det som en selvfølge at barna skal på for eksempel skoleturer, men noen familier må rett og slett velge mellom å kjøpe busskort eller middagsmat, sier KrF-lederen.

Det siste punktet på listen er større satsing i omsorgen.

– Vi vil minimum ha ett nytt sykehjem i Kristiansand. Det kan være enten privat eller offentlig, sier Kristiansen.