KRISTIANSAND: En 26 år gammel mann fra Mandal er i Kristiansand tingrett dømt til fengsel i ett år og to måneder, hvorav fire måneder er gjort betinget med en prøvetid på to år, etter å blant annet å ha klippet en kamerat i fingeren med en hekkesaks.

Hekkesaks

10. april i år fikk 26-åringen besøk av en fem venner i leiligheten sin i Mandal. Det hele utviklet seg til en fest der alle ruset seg på tabletter og amfetamin. Det oppsto så en krangel mellom mannen og én av de besøkende.

26-åringen tok da fram en hekkesaks og ba kameraten om å strekke fram fingeren. Han klippet deretter så det ble et sår i fingeren, og det oppsto kraftige blødninger.

Mannen kjørte så kameraten til legevakten slik at han fikk sydd sammen såret med tre sting. Etter å ha gjort seg ferdige på legevakten kjørte de tilbake til 26-åringens leilighet.

– Skal jeg klippe en finger av deg også?

Vel tilbake i leiligheten begynte 26-åringen på ny å krangle med en av de besøkende, denne gangen en kvinne. Ifølge dommen tok 26-åringen på ny fram hekkesaksa og sa følgende:

– Du kødder ikke med meg. Skal jeg klippe en finger av deg også?

Samtidig skal han ha bedt henne om å strekke fram en finger, men hun nektet og situasjonen utviklet seg ikke videre.

Mandalitten forklarte at han ikke husket noe av dette, men avviste heller ikke at det hadde skjedd.

Kniv

Kort tid etterpå oppsto det en ny krangel mellom tiltalte og mannen som han hadde klippet i fingeren. 26-åringen hadde da gått mot ham med en kniv på en truende måte mens han sa:

– Har du ennå ikke skjønt det.

Balltre

Senere på kvelden havnet han i en ny krangel med kvinnen som han hadde truet med å klippe av fingeren på. I retten har 26-åringen forklart at han var svært sint på henne, og at han slo henne med et balltre. Retten mente det også bevist at han hadde slått til henne i ansiktet med hånden, men det husket han ikke.

På bakgrunn av vitnebeskrivelser fra de andre som var på stedet, og 26-åringens egen uforbeholdne tilståelse, ble han funnet skyldig på alle punkter i tiltalen. I tillegg til fengsel må 26-åringen også innfinne seg med at hekkesaksen og balltreet inndras.