KRISTIANSAND: — Det var en kjøkkenbrann. Det har vært såpass fyr at sprinkleranlegget slo inn og slukket brannen. Sprinkleranlegget berget en større brann, sier brannmester Trond Busterud ved Kristiansandsregionen brann og redning, til fvn.no.

Det var ved 15-tiden at alarmen fra blokken, hvor det bor mange eldre, tikket inn som en automatisk brannalarm til 110-sentralen i Arendal.

— Her har sprinkleranlegget slukket brannen. Når det er brann og folk hjemme, så kan man legge sammen to og to for å finne ut hva som i verste fall kunne ha skjedd, sier Busterud.

Det var personer hjemme i leiligheten, men de kom seg ut. Brannvesenet karakteriserer leiligheten som nærmest ubeboelig etter kjøkkenbrannen.

På grunn av de store vannmengdene som var skylt ut i leiligheten så måtte brannmannskapene tilkalle restverdiredningstjenesten.

— Det var viktig å få stengt av vannet. Det er mye vann som pøses ut fra et slikt anlegg. Vi måtte få sugd opp vannet og så satte vi inn en avfuktingsvifte, sier Busterud, som påpeker fordelene av å ha både automatisk brannalarm og sprinkelanlegg tilkoblet leiligheten.

— Det er blitt en del skader. Komfyren hadde stått på og det slo flammer opp etter veggen. Brannvesenet melder at en større brann ble avverget, sier operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

110-sentralen i Arendal opplyser at det ikke har vært større branntilløp så langt julaften. Brannmannskapene på Agder har rykket ut på flere automatiske alarmer som følge av blant annet matlaging og dusjing.