KRISTIANSAND: Forklaringene spriket kraftig mellom de fire tiltalte ungdommene fra Vennesla. Etter hvert ble alle fire involvert i voldsutøvelsen. Tre av de tiltalte er 18 år. Den fjerde er 24. En erkjente delvis straffskyld. Han ba om unnskyldning til Nick Østergaard onsdag. De andre nektet straffskyld og benyttet ikke anledningen til å snakke til den fornærmede.

Tilbudt hasj

Nick Østergaard hadde bestilt kebab på Dronningens Grill & Pizza nærmere klokka 02.30 natt til søndag 8. mai. Av bevisføringen i tingretten i går fremgikk det at den 24 år gamle tiltalte skal ha spurt om noen inne i kebabkiosken ville kjøpe hasj. Tilbudet ble avslått av Østergaard og kameraten. Da de skulle forlate lokalet, stengte 24-åringen utgangen for den fornærmede, danske snekkeren. 24-åringen ville snakke mer med Østergaard på utsiden. Kameratene fra Vennesla fulgte etter. På utsiden ble Østergaard først slått slik at han mistet balansen og falt i gata. Deretter ble han sparket, slått og trampet på.

— Jeg tror at jeg fikk minst 30 forskjellige slag og spark mens jeg lå i fosterstilling. Andre som kom til unnsetning ble også utsatt for legemskrenkelse.

Minst 40 spark og tramp

Et vitne som så hele episoden mener at Østergaard ble sparket minst 40 ganger, og trampingen mot hodet til den danske mannen ble gjort med full kraft.

— Det var grov vold, sa vitnet.

Selv mente Østergaard at nakkebruddet kom etter at han falt på gaten og ble sparket og trampet mot hodet. Han ble påført skader på resten av kroppen, og ble sykmeldt i sju uker mens han gikk med nakkekrage. De fire første ukene måtte han ligge helt i ro. I ettertid har han fått problemer med enkelte arbeidsoppgaver på jobben.

- Jeg fikk inn noen gode slag

De fire tiltalte har snakket sammen etter episoden, særlig etter at Fædrelandsvennen omtalte voldsepisoden. Den ene av de tiltalte skal da ifølge en medtiltalt ha uttalt at "jeg brakk nakken på ham, det var litt drøyt, men jeg fikk inn noen gode slag".

De fire tiltalte var kraftig beruset da voldsutøvelsen skjedde. Den ene innrømmet å ha mistet noe av dømmekraften under episoden.

Det var mange motstridende detaljopplysninger som kom fram i retten i går om hvem som slo først, hvem som sparket og hvor mange som til enhver tid var involvert. De tiltalte skylder delvis på hverandre.

Nick Østergaard fortalte tingretten i går at han er redd for å gå ute i Kristiansand når han i perioder er på jobb her i landet. Det føles tryggere å bevege seg ute i Danmark.

— Det er riktig ubehagelig her i retten å bli utspurt på denne måten, fortalte den danske snekkeren, som ga uttrykk for at han var oppriktig glad for unnskyldningen han fikk av den ene tiltalte.