SAO PAULO: Malm Frafjord har NM-gull, EM-gull og OL-gull –men foreløpig ingen VM-gull.

Det var få som trodde det skulle skje i år. Gro Hammersengog Tonje Larsen mangler, resultatene tidligere i år har variert voldsomt ogkritikken har haglet.

Frankrike forhåndsfavoritt

Og før VM var det Russland og finalemotstander Frankrike somble nevnt som de klareste gullkandidatene i årets håndball-VM.

FØLG KAMPEN: Norge — Frankrike kl 20.15

Frankrike kan selvsagt fortsatt ta det, men plutselig erNorge i en posisjon mange ikke trodde de ville være i før mesterskapet.

— Det var ganske mange hjemme som trodde vi ikke kom til ågjøre det så bra, og at dette var et de dårligste lagene siden 2005 (da Norgeble nummer 9 i VM). Det synes jeg vi har fått motbevist gang på gang, og vi fårprøve å ende det med et gull, sier Malm Frafjord tiladressa.no.

Gir blaffen i tapene

Klar på at hun slett ikke har vært enig i skepsisen.

— Jeg har ikke skjønt det. De fleste av oss har vært medsiden 2006, og man blir bedre på fem år. Det er godt at vi selv har klart å hatroen, og vist at vi kan spille ganske god håndball, sier hun.

Frankrike blir en tøff motstander i kveldens finale, og harslått Norge fire ganger hittil i år. To av dem med store sifre i sommer. Detbekymrer ikke kapteinen.

— Vi har et helt annet lag nå. De to kampene i sommer tellerjeg nesten ikke med i det hele tatt. De hadde vært samlet i tre uker, mens viknapt hadde kastet en ball på en måned. Og i World Cup hadde vi mange ute. Jeggleder meg, og er ikke bekymret. Jeg tror det kan bli hardt, altså, men jeg harvirkelig tro på at vi kan ta det VM-gullet, sier hun.